Hoe werken thermohandschoenen?

Hoe werkt thermokleding?

Iedere dag werken in extreem koude omstandigheden vraagt om goede bescherming van het lichaam. Dat betekent dat je je in hoogwaardige thermokleding hijst. Deze kleding heeft een isolerende werking en houdt kou buiten zonder dat je lichaam oververhit raakt. Ook je voeten en handen kunnen optimale bescherming gebruiken. Als het even kan wil je thermohandschoenen dragen die je vingers op temperatuur houden en die je helpen je werk efficiënt in te richten. Niets is zo onprettig als het dragen van handschoenen die je belemmeren in je werkzaamheden. Daarom in deze blog 5 factoren die bepalend zijn in hoe goed thermohandschoenen werken.

1.      Isolerende werking

De eerste factor die bepaalt of thermo werkhandschoenen goed werken is het isolerende materiaal. Het is belangrijk dat je vingers warm blijven wanneer je je begeeft in omstandigheden met lage temperaturen. Misschien heb je het niet meteen in de gaten, maar werken je thermohandschoenen onvoldoende, dan is er de kans dat je vingers op den duur verdoofd raken. Een optimaal isolerende werking van de handschoenen houdt de kou tegen en zorgt ervoor dat je vingers op temperatuur blijven. Bovendien wordt je lichaamstemperatuur optimaal afgevoerd, waardoor je handen niet te warm worden. De thermohandschoenen zijn zo ontworpen dat kou van buitenaf wordt tegengehouden en dat het teveel aan lichaamswarmte kan ontsnappen.

2.      Regulering van je lichaamstemperatuur

Thermohandschoenen werken goed omdat de temperatuur van je lichaam optimaal wordt gereguleerd. De eerste factor voor goedwerkende handschoenen is de isolerende werking van het materiaal die invloed heeft op de regulering van de temperatuur. Het is heel belangrijk dat deze factoren optimaal samenvallen en elkaar versterken. Isoleren de handschoenen onvoldoende, dan is dat van invloed op je lichaamstemperatuur en het reguleren ervan.

3.      Mate van comfort

Je kunt thermohandschoenen dragen die ervoor zorgen dat je vingers op temperatuur zijn, maar het schiet niet op als ze vervolgens oncomfortabel zitten. Comfort in thermo kleding is erg belangrijk, zeker als je er een hele werkdag in moet lopen. Dat geldt ook voor de handschoenen die je om je handen draagt. Zitten ze te ruim, dan verlies je grip en is er de kans dat er koude lucht binnendringt. Een te krappe fit is ook niet prettig en kan knellen of irritaties veroorzaken.

Net als bij het kopen van schoenen voor diepvries is het om deze reden belangrijk de maat van je thermohandschoenen te bepalen. Prioriteit is dat de handschoenen hun werk goed doen en je vingers beschermen tegen extreem lage temperaturen. Optimale comfort is daar zeker een essentieel onderdeel van.

4.      Voldoende grip

Comfort gaat samen met voldoende grip, de volgende factor die bepalend is voor de werking van thermohandschoenen. Met het dragen van thermohandschoenen komt je fijne motoriek niet aan bod. Toch is het belangrijk om ook dan voldoende grip te hebben zodat je je werk optimaal kunt blijven doen. Draag je handschoenen die veel te ruim zitten, dan verlies je grip. Te krappe handschoenen beperken de bewegingsvrijheid in je vingers en zullen op den duur voor irritaties zorgen.

Thermohandschoenen zijn vaak voorzien van extra noppen aan de vingertoppen die de grip vergroten. Kijk bij het kopen van nieuwe handschoenen dan ook naar het ontwerp dat al dan niet antislip noppen heeft.

5.      Duurzaamheid

De laatste factor die van invloed is op een optimale werking van thermohandschoenen is de duurzaamheid ervan. Heb je handschoenen aangeschaft vanwege de isolerende werking en om intensief te gebruiken? Het laatste dat je dan wilt is dat ze al na een paar keer dragen de eerste sporen van slijtage laten zien. Duurzaamheid is een belangrijke factor om te bepalen of je thermohandschoenen werken. Hierdoor krijg je namelijk een indicatie over de kwaliteit van het  materiaal. Zijn de handschoenen duurzaam en kunnen ze dus lange tijd mee, dan weet je dat de kwaliteit hoog is en dat de handschoenen goed werken.

Hoe de thermohandschoenen van Tessuto werken

Lopen de 5 factoren langs die bepalend zijn voor een optimale werking van thermohandschoenen, dan kunnen we stellen dat die van Tessuto alle boxen aanvinken. Het brede assortiment bevat diverse modellen die geschikt zijn voor extreem lage temperaturen. Je vingers worden beschermd en je kunt je werk efficiënt voortzetten. Wil je weten welke handschoenen je nodig hebt om jouw werk goed uit te voeren? Laat je informeren door onze specialisten en neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.


Misschien ook interessant:

Laat je medewerkers niet in de kou staan

Lees meer
Read more about Laat je medewerkers niet in de kou staan
Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Lees meer
Read more about Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over onder meer onze diepvrieskleding en koelhuiskleding? De kortste lijn naar een antwoord: +31 6 5378 4199

Contact