Hoe werkt thermokleding en welke maat moet ik hebben?

Diepvriesjas online kopen

Werk je in extreme kou? Je kunt jezelf goed beschermen tegen dit soort omstandigheden. Maar wat voor kleding moet je dragen om er zeker van te zijn dat je lekker werkt en genoeg bewegingsvrijheid hebt?Thermokleding is het begin van de beste bescherming.

Uit welke kledingstukken bestaat thermokleding?

Om jezelf in extreem lage temperaturen te beschermen, is het belangrijk je van top tot teen goed te kleden. Vooral je vingertoppen, tenen en hoofd koelen snel af. Ze kunnen ‘verdoofd’ raken zonder dat je het door hebt.
De eerste oplossing is: bouw je kleding op uit verschillende lagen. Het voordeel hiervan is dat je je kleding makkelijk kunt aanpassen aan de omstandigheden. Is het net iets te warm? Dan trek je een laag uit en is het net iets te koud, dan trek je een kledinglaag extra aan.

Om die lagen kleding op te bouwen is thermokleding bij uitstek geschikt. Deze beschermende kleding werkt optimaal omdat het is gemaakt van verschillende isolatiematerialen.

Hoe bouw je de beste bescherming op?

Natuurlijk draag je in extreme omstandigheden de bekende diepvriesjassen en diepvriesoveralls van Tessuto. Maar daaronder bevindt zich een subtiel samenspel van verschillende lagen kleding. Die onderlagen kun je opbouwen uit verschillende soorten thermokleding, zoals:

Hoe werkt thermokleding?

Thermokleding is gemaakt om het menselijk lichaam optimaal warm te houden zonder dat het oververhit raakt. Het materiaal houdt koude lucht tegen en voert lichaamswarmte af. Dit komt omdat thermokleding is gemaakt van isolerende en waterdichte stoffen. De kwaliteit van het materiaal en de manier waarop het lucht en vocht tegenhoudt, zijn bepalend voor de werking van de thermokleding.

Merk je dat de warme lucht goed wordt vastgehouden tussen de thermolagen, zonder dat je lichaam te warm wordt? En houdt de kleding vocht tegen, waardoor je niet afkoelt? Dan heb je de juiste thermokleding te pakken, ook voor extreem koude omstandigheden.

Welke maat ik moet hebben?

Om ervoor te zorgen dat thermokleding optimaal werkt, kijk je niet alleen naar de kwaliteit van het materiaal. Ook het bepalen van de maat verdient de nodige aandacht.

Als jij ervoor kiest om onder je thermokleding nog een laag andere kleding te dragen, heeft dat invloed op de maat. Om thermokleding optimaal te laten werken, kies je een maat die perfect aansluit. Niet te groot, want dan krijgt koude lucht de kans er doorheen te stromen. Maar ook niet te strak, want dat beperkt je in je bewegingsvrijheid. En je wilt natuurlijk wel lekker kunnen werken.

Wil je goedwerkende thermokleding? Neem dan contact met ons op. Het ene kledingstuk is het andere niet dus ook kledingmaten kunnen net even anders zijn dan wat je gewend bent.

Werkt thermokleding anders dan diepvrieskleding?

Werk je normaal gesproken in temperaturen die rond het vriespunt liggen? Dan is het vaak voldoende om thermokleding als extra beschermende lagen te dragen onder je normale kleding.
Is de temperatuur in jouw weersomstandigheden (ver) onder nul, dan doe je er verstandig aan om naast thermokleding ook diepvrieskleding te dragen. Deze kleding is speciaal gemaakt voor extreme temperaturen die wij niet gewend zijn. Zeker niet als we daar langere tijd achter elkaar in moeten werken.

Diepvrieskleding zorgt ervoor dat je lichaam op optimale temperatuur blijft, ondanks de zeer koude omstandigheden.

Pssst…

Weet je dat de diepvrieskleding en koelhuiskleding van Tessuto bekend staat om de beste bescherming én de flexibiliteit van de materialen? Daardoor word je niet allen perfect beschermd, maar kun je in onze bovenkleding ook lekker blijven bewegen. En dat scheelt een hoop werkplezier.

Wij zijn specialisten in ons vak. We weten veel van de kledingcombinatie bescherming en comfort. Van thermokleding, bovenkleding, maar dus ook van handschoenen, bescherming van je hoofd en schoenen.
Daarom… zoek je deskundig advies? Neem even contact met ons op. Want als iemand je niet in de kou laat staan, dan zijn wij het wel.


Misschien ook interessant:

Laat je medewerkers niet in de kou staan

Lees meer
Read more about Laat je medewerkers niet in de kou staan
Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Lees meer
Read more about Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over onder meer onze diepvrieskleding en koelhuiskleding? De kortste lijn naar een antwoord: +31 6 5378 4199

Contact