Klanten geven ons een 4.8 uit 10 reviews

Over ons

Bedrijfspand Tessuto


Tessuto is in 30 jaar gegroeid tot een serieuze speler in de markt van koelhuis- en diepvrieskleding. Daarom was het voor de nieuwe eigenaren Erik Klijnsma en Joris van Calcar een meer dan interessant bedrijf. In oktober 2020 namen zij het stokje over.

Joris van Calcar: “Tessuto is een goed voorbeeld van een degelijke producent die altijd kwaliteit levert en daarom genoeg potentie heeft om te groeien. Wij zijn hard bezig om het bedrijf de volgende stap te laten maken en willen daarmee onze huidige marktaandeel in Nederland, Duitsland en Frankrijk stap-voor-stap vergroten.”

Eigen atelier

Een van de grote pluspunten van Tessuto is het eigen atelier in Nederland. Het bedrijf is hierdoor een van de meest flexibele producenten van diepvries- en koelhuiskleding. Veel leveranciers zijn afhankelijk van producenten aan de andere kant van de wereld. In Azië wordt ook kwaliteit geproduceerd, maar de afstand tot de fabrieken is groot, waardoor de controle minder frequent is en wijzigingen niet zomaar kunnen worden doorgevoerd. Bij Tessuto werken kantoor en atelier onder één dak.

Over Tessuto


Flexibiliteit bij Tessuto

Een klant belt. Ze hebben nagedacht en willen toch een extra zak op de broek van de diepvries-overall.
Kan dat?
De medewerker van Tessuto loopt naar het atelier en checkt de status van de opdracht.
Twee minuten later krijgt de klant een telefoontje: “Geen probleem.”
Samen met de klant wordt vervolgens bepaald wat het formaat van de extra zak moet zijn en op welke plek deze exact moet komen. Misschien een verfrissend idee om de zak in een andere kleur op de broek te zetten?

Ongeveer een kwartier na het eerste telefoontje weet de klant of het lukt, heeft hij/zij een realistisch beeld hoe de wijziging eruit komt te zien en wat de eventuele extra kosten zijn.
Dat noemen wij flexibiliteit.
Het grote voordeel van een atelier in eigen huis. 

Duurzame bedrijfskleding

Ook Tessuto hecht veel waarde aan de footprint die het bedrijf achterlaat.
Van Calcar: “Kwaliteit is tegenwoordig heel goed te maken met grotendeels duurzame materialen. Een steeds groter deel van onze kleding maken wij van gerecyclede petflessen en materialen. Het blijft handgemaakte kleding waarin je comfortabel kunt bewegen, maar ook wij dragen graag ons steentje bij aan de klimaatoplossing. Wij hebben hierbij natuurlijk een verantwoordelijkheid ten opzichte van onze klanten. Het is uiteindelijk ook hun footprint.”

Op maat gemaakte bedrijfskleding

Tessuto produceert en levert niet alleen standaard bedrijfskleding uit eigen atelier. Naast onze basiscollectie maken wij ook werkkleding in elke gewenste bedrijfskleur, met of zonder logo’s. Wij schrikken van geen enkele vraag en hebben meestal een passende oplossing. Voor op maat gemaakte bedrijfskleding lopen wij daarom ook zeker niet weg en kunnen wij voldoen aan jouw vraag.
Hiernaast zijn wij leverancier van andere beschermende producten. Door de jarenlange samenwerking met een groot aantal producenten hebben wij aardig wat invloed op de samenstelling van hun collecties. Deze hechte relatie betekent in de meeste gevallen dat wij ook hier bijzonder flexibel zijn en met de betreffende producent een oplossing vinden voor (bijna) elke denkbare vraag.

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over onder meer onze diepvrieskleding en koelhuiskleding? De kortste lijn naar een antwoord: +31 6 5378 4199

Contact