Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Als je in koude werkomstandigheden werkt, is het essentieel om je handen goed te beschermen tegen de kou. Thermo werkhandschoenen bieden de nodige isolatie en bescherming tegen de kou, maar het is belangrijk om de juiste handschoenen te kiezen die passen bij jouw specifieke behoeften. In deze blog delen we enkele handige tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen.

Soort werkomgeving

Natuurlijk is het belangrijk om de omgevings- en werkomstandigheden te evalueren. Aan de hand daarvan kun je een goede keuze maken voor thermo werkhandschoenen. Moet je bijvoorbeeld werken in extreem koude temperaturen of heb je te maken met vochtige omstandigheden? En wat voor soort werk? Thermo handschoenen zijn bijvoorbeeld nodig in de bouw- en constructie-industrie, transport en logistiek of landbouw en tuinbouw. De omstandigheden van jouw werkplek helpen bij het selecteren van de handschoenen met de juiste eigenschappen.

Juiste maatvoering en pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor optimale bescherming en comfort. Te strakke handschoenen zitten natuurlijk niet lekker. En losse handschoenen isoleren niet goed genoeg. Kijk goed naar de maten van de handschoenen en kies de maat die bij jouw handen past.  Op die manier sluit de handschoen het beste aan en werkt deze optimaal.

Waarom je thermo handschoenen moet dragen

Het dragen van thermo handschoenen is van essentieel belang bij het werken in koude omgevingen. De blootstelling aan lage temperaturen kan leiden tot bevriezing en onderkoeling van de handen en de rest van het lichaam. Dit is niet goed voor je gezondheid. Thermo handschoenen bieden de nodige isolatie om warmte vast te houden en je handen te beschermen tegen de kou. De handschoenen helpen niet alleen om het risico op bevriezing te verminderen, maar ook om grip te behouden. Ze zorgen voor comfort en bescherming, waardoor je productief kunt blijven werken in uitdagende werkomstandigheden.

Kenmerken van goede thermo werkhandschoenen

Goede thermo werkhandschoenen hebben een aantal kenmerken die essentieel zijn voor effectieve bescherming in koude omstandigheden. Ten eerste is het isolatiemateriaal erg belangrijk. Hoogwaardige thermo handschoenen maken gebruik van goed isolatiemateriaal, dit zorgt voor optimaal warmtebehoud. Daarnaast zijn goede thermo handschoenen vaak waterdicht en ademend om te voorkomen dat vocht in de handschoenen dringt en je handen nat en koud worden. Ook zijn flexibiliteit en bewegingsvrijheid belangrijk. Je moet je handen vrij kunnen bewegen en je taken kunnen uitvoeren. Grip is ook belangrijk zodat je je gereedschap en materialen stevig vast kunt houden. Duurzaamheid is het laatste belangrijke punt. Je wilt natuurlijk wel dat de handschoenen zo lang mogelijk mee gaan. Daar speelt duurzaamheid een grote rol in mee.

Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Er zijn dus een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je thermo werkhandschoenen gaat aanschaffen. Veel tips zijn al benoemd, zoals de werkomgeving en het isolatiemateriaal. We hebben de tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen even voor je op een rij gezet:

Thermo werkhandschoenen kopen bij Tessuto

Als je regelmatig werkt in koude omstandigheden, dan is het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen dus erg belangrijk! Door de werkomstandigheden te bepalen, de juiste pasvorm te kiezen en rekening te houden met de eigenschappen van de handschoen, zorg je ervoor dat je de beste handschoenen kiest. Op zoek naar goede thermo werkhandschoenen? Dan ga je voor de beste thermo handschoenen van Tessuto. Hier vind je thermo werkkleding speciaal ontwikkeld voor extreem koude werkomstandigheden. Voor vragen, neem gerust contact op met ons!


Misschien ook interessant:

Laat je medewerkers niet in de kou staan

Lees meer
Read more about Laat je medewerkers niet in de kou staan
Het belang van het dragen van diepvrieshandschoenen in een koude omgeving

Het belang van het dragen van diepvrieshandschoenen in een koude omgeving

Lees meer
Read more about Het belang van het dragen van diepvrieshandschoenen in een koude omgeving

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over onder meer onze diepvrieskleding en koelhuiskleding? De kortste lijn naar een antwoord: +31 6 5378 4199

Contact