Tot welke temperatuur kan ik diepvrieskleding dragen?

Tot welke temperatuur kan ik diepvrieskleding dragen?

Als je werkt in temperaturen die ver onder het vriespunt liggen, dan is het prioriteit nummer 1 om je goed te kleden. Hoewel je je werk in een rap tempo wilt uitvoeren zonder dat dikke kleding je in de weg zit, wil je tegelijk vermijden dat je lichaam aangetast wordt door de kou. Je gaat dus niet naar je werk zonder jezelf van top tot teen te beschermen met goede kleding. Maar wanneer draag je welke soort kleding en tot welke temperatuur kan je diepvrieskleding dragen? Daarover lees je in deze blog.

Temperaturen waarbij je diepvrieskleding draagt

Draag je diepvrieskleding, dan ben je gekleed in een dikke diepvriesjas en -broek die je beschermen tegen extreme kou. Bij temperaturen tussen de -20 en -65 °C kan je de diepvrieskleding dragen. Het gaat hier om uitzonderlijke en extreem lage temperaturen waar je eigen lichaam niet aan gewend is. Het sterke en hoogwaardige materiaal laat niet toe dat de vrieskou binnendringt en houdt je lichaam op gewenste temperatuur.

Alleen aan diepvrieskleding heb je in deze temperaturen niet genoeg. Ook je vingers, tenen en hoofd moet je extra goed beschermen door je outfit aan te vullen met de volgende accessoires:

Temperaturen voor het dragen van koelhuiskleding

Zijn de omstandigheden waarin je werkt iets gunstiger en ligt de temperatuur ongeveer tussen de 5 en 10 °C onder nul? Dan heb je in principe genoeg aan koelhuiskleding. De temperaturen waarin je diepvrieskleding draagt liggen aanmerkelijk lager. Koelhuiskleding beschermt je lichaam tegen iets hogere temperaturen.

Zorg er opnieuw voor dat ook je hoofd, vingers en tenen in deze temperaturen voldoende beschermd zijn. Diepvrieskleding is in deze omstandigheden niet nodig en kan in sommige gevallen zelfs hinderend zijn tijdens het werk. Dat komt doordat je je in diepvrieskleding beperkter kan bewegen. Het materiaal van de koelhuiskleding is iets toegankelijker en geeft je meer bewegingsvrijheid. Deze kleding is dan ook goed te dragen bij hogere temperaturen. Wordt de ondergrens van -10 °C bereikt, dan stap je over op diepvrieskleding.

Geschikte temperaturen voor thermokleding

Waar je diepvrieskleding draagt bij extreem lage temperaturen, is comfortabele thermokleding genoeg bij temperaturen rondom het vriespunt. Ook hier is de kwaliteit van het materiaal van groot belang om optimaal zijn werk te doen en de kou tegen te houden. Maar in het geval van thermokleding kan je nog meer werk verzetten.

Je kan de kleding bovendien in laagjes dragen. Is het te warm, dan doe je de bodywarmer uit en heb je genoeg aan het thermo-shirt. Trek je kleding uit omdat je het te warm is, zorg er dan wel voor dat je dat verantwoord doet en goed luistert naar de signalen van je lichaam. Koelt het weer af, dan pas je je kleding daar meteen weer op aan. De thermo-onderkleding kun je bovendien onder de diepvrieskleding of koelhuiskleding dragen voor extra bescherming.

Diepvrieskleding van Tessuto

Werk je steevast in omstandigheden met extreem lage temperaturen, zorg dan dat dat je voldoende beschermende kleding draagt. Wilde je weten tot welke temperaturen je diepvrieskleding kan dragen, dan heeft deze blog je een concreet beeld gegeven. Rijzen er nog meer vragen in je op over het dragen van diepvrieskleding, koelhuiskleding of thermokleding? Neem gerust contact met ons op en ontvang persoonlijk advies over het dragen van de juiste kleding bij jouw werkomstandigheden.


Misschien ook interessant:

Laat je medewerkers niet in de kou staan

Lees meer
Read more about Laat je medewerkers niet in de kou staan
Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Lees meer
Read more about Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over onder meer onze diepvrieskleding en koelhuiskleding? De kortste lijn naar een antwoord: +31 6 5378 4199

Contact