Waarom werkt men in de foodindustrie met diepvrieskleding?

Waarom werkt men in de foodindustrie met diepvrieskleding?

Een van de vragen waar je rekening mee houdt als je in de foodindustrie werkt. Want werken met voedsel betekent dat je werkt met strikte regelgevingen. Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat voedingswaren op een verantwoorde manier bij de consument terechtkomt. En je zorgt ervoor dat je zelf in veilige omstandigheden je werk kunt uitvoeren. Waarom men in de foodindustrie werkt met diepvrieskleding en waar je nog meer rekening mee dient te houden, daarover lees je in deze blog.

Diepvrieskleding dragen in de foodindustrie

Werk je in de foodindustrie, dan zal je ook te maken krijgen met diepgevroren voedsel. Of het nu gaat om vlees, vis of groenten, het eten moet van goede kwaliteit zijn als het op het bord van de consument terechtkomt. Ook in het geval van transport wil je de voedselwaren goed bewaren en dat gaat het best in een bevroren staat. Dat betekent dat je je regelmatig in de diepvries bevindt om de producten in en uit te laden en te organiseren. Reden waarom men in de foodindustrie werkt met diepvrieskleding is om het lichaam te beschermen tegen de extreme vrieskou in de vriezer. Die moet je niet onderschatten, zeker niet als je je lange tijd in de ruimte bevindt. Daarom is het essentieel jezelf goed te beschermen met diepvrieskleding en aanvullende kledingstukken, waaronder:

Andere beschermende kleding in de foodindustrie

Naast dat je in de foodindustrie werkt met diepvrieskleding, is het ook belangrijk je op een andere manier te beschermen. Niet alleen extreme kou, ook hitte kan je lichaam verwonden. Werk je in de foodindustrie met ovens en andere verhittingsapparatuur, zorg dan dat je jezelf beschermt met onder andere stevige ovenhandschoenen. Zeker als het je werk routinematig uitvoert en in de haast te snel handelt, levert dat gevaarlijke en riskante situaties op. Net zoals het dragen van diepvrieskleding in de foodindustrie, is het minstens zo belangrijk beschermende kleding tegen hitte te dragen.

Hygiëne in de foodindustrie

Je beschermt je eigen lichaam tegen extreme temperaturen, onder andere door in de foodindustrie te werken met diepvrieskleding. Hoewel je eigen gezondheid op de eerste plaats staat, is het ook essentieel de regelgeving te volgen die betrekking heeft op hygiëne. Het belangrijkst van werken in de foodindustrie is dat je er immers voor zorgt dat de consument veilig het product kan nuttigen. Dat doe je onder andere door producten bevroren te bewaren en te vervoeren. Ook richt je de omgeving waarin het eten wordt bereid hygiënisch in. Alle apparatuur is brandschoon, zodat verse producten niet in aanraking komen met viezigheid die een risico vormt voor de gezondheid. En zelf zorg je voor schone kleding, een haarnet en handschoenen die besmetting in het productieproces voorkomen.

Diepvrieskleding in de foodindustrie van Tessuto

Waarom men in de foodindustrie werkt met diepvrieskleding heeft te maken met de bescherming van het eigen lichaam. De kleding behoedt je ervoor dat je lichaam tijdens het werk onderkoeld raakt. Dat is niet het enige om rekening mee te houden als je werkt in de foodindustrie. Maar breng je je werkdagen veelal door in de diepvries, dan is deze kleding essentieel.

Wil je weten welke diepvrieskleding je precies nodig hebt in de foodindustrie of werk je in een andere sector waar de temperatuur ver onder het vriespunt ligt? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang vakkundig advies over het dragen van diepvrieskleding in de foodindustrie.


Misschien ook interessant:

Laat je medewerkers niet in de kou staan

Lees meer
Read more about Laat je medewerkers niet in de kou staan
Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Lees meer
Read more about Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over onder meer onze diepvrieskleding en koelhuiskleding? De kortste lijn naar een antwoord: +31 6 5378 4199

Contact