Wat is het verschil tussen diepvrieskleding en thermokleding?

Wat is het verschil tussen diepvrieskleding en thermokleding?

Werk je dagelijks in omstandigheden met extreem lage temperaturen? Dan is het essentieel om je goed te kleden op die kou. Je wilt je werk immers met kwaliteit uitvoeren zonder in te moeten leveren op tijd. Wat kan je het beste dragen om je lichaam warm te houden en tegelijk je werk snel te kunnen doen? Lees in deze blog wat het verschil is tussen diepvrieskleding en thermokleding en welke kleding jij het best kan dragen.

Kenmerken van thermokleding

Om te beginnen de thermokleding. Als je moet werken in temperaturen rondom het vriespunt, dan is het aangenaam om thermokleding te dragen. Onder deze categorie vallen diverse kledingstukken die ervoor zorgen dat je lichaam in dergelijke omstandigheden warm blijft:

Het voordeel van thermokleding is dat je gemakkelijk laagjes kan dragen. De thermo-onderkleding sluit als een tweede huid aan op je lijf en heeft een comfortabele fit. Door de kwaliteit van de stof heeft de kou moeite om binnen te dringen. Over de onderkleding draag je vervolgens de andere thermokleding die voor extra warmte zorgen.

Een ander voordeel is dat je in thermokleding iets meer bewegingsvrijheid hebt. Zit je niet stil tijdens je werk, dan kan je in deze kleding snel en behendig bewegen.

Kenmerken van diepvrieskleding

Heb je vanwege extreem lage temperaturen niet genoeg aan thermokleding, dan biedt diepvrieskleding meer bescherming. Deze kleding is gemaakt van materialen die bestand zijn tegen lage temperaturen. De kou maakt geen kans om door de kleding te snijden, waardoor je lichaam er niets van voelt. Werk je in temperaturen ver onder het vriespunt, dan houd je je lichaam comfortabel en warm in deze diepvrieskleding.

Diepvrieskleding is echt nodig bij extreem lage temperaturen. Je wilt voorkomen dat de kou langzaam je lichaam verdooft. Extra bescherming van de diepvrieskleding is dan essentieel. Hoewel je iets minder bewegingsvrijheid hebt dan in thermokleding, zit de diepvrieskleding comfortabel en kan je nog steeds heel goed uitvoerend werk doen.

Het belangrijkste verschil tussen diepvrieskleding en thermokleding

Zowel diepvrieskleding als thermokleding biedt bescherming tijdens werken in extreme kou. Het is belangrijk om je lichaam goed af te schermen tegen lage temperaturen en deze kleding helpt je daarbij. Afhankelijk van hoe laag de temperaturen zijn, bepaal je of je voldoende hebt aan thermokleding. Ligt de temperatuur ver onder het vriespunt, dan heb je diepvrieskleding nodig. Naast externe factoren die bepalend zijn voor de keuze van de kleding, zijn er nog andere verschillen tussen diepvrieskleding en thermokleding, namelijk de bewegingsvrijheid en het comfort.

De temperatuur van de omgeving gaat boven comfort en bepaalt uiteindelijk of je diepvrieskleding of thermokleding draagt. Daarnaast dragen thermo werkhandschoenen en diepvriesschoenen bij om je lichaam van top tot teen bescherming te bieden.

Advies over diepvrieskleding en thermokleding

Het liefst wil je tijdens het werk in lage temperaturen kleding dragen die perfect aansluit bij de omstandigheden en tegelijk voldoende comfort biedt. Daarom is het belangrijk een goede balans te vinden tussen diepvrieskleding die comfortabel genoeg is en thermokleding die voldoende bescherming geeft.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het verschil tussen diepvrieskleding en thermokleding en wil je meer weten over ons aanbod? Neem gerust contact op voor informatie en advies, zodat je optimaal beschermd en comfortabel naar je werk kan.


Misschien ook interessant:

Laat je medewerkers niet in de kou staan

Lees meer
Read more about Laat je medewerkers niet in de kou staan
Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Lees meer
Read more about Tips voor het kiezen van de juiste thermo werkhandschoenen

Kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over onder meer onze diepvrieskleding en koelhuiskleding? De kortste lijn naar een antwoord: +31 6 5378 4199

Contact